Австрійський канцлер сказав, чи станеться що-небудь з Північним потоком-2 через Навального

Себастьян Курц / Reuters

Керівник австрійського уряду, Себастьян Курц відразу після німецької влади висловився на широко обговорювану після вироку Олексію Навальному тему.

Канцлер, Керівник австрійського уряду, Себастьян Курц підтримав заяву офіційного Берліна про те, що ситуації з газопроводом Північний потік-2 і вироком для російського політика-опозиціонера Олексія Навального не варто пов'язувати. Про це політик розповів в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag.

"Той, хто вважає, що новий трубопровід в інтересах тільки Росії, помиляється", ‒ сказав він. Курц заявив, що від будівництва газопроводу Північного потоку-2 виграють Німеччина, Австрія і ряд інших європейських країн. А для Європи такий проєкт в цілому канцлер назвав дуже позитивним.

Разом з тим Курц закликав звільнити опозиціонера Олексія Навального і назвав вирок йому "неприйнятним".

Саме так австрійський канцлер відреагував на заяву президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, який назвав енергетичні відносини між Росією і його країною "чи не останнім мостом", руйнування котрого не стало б ознакою сили.

Водночас за його словами, арешт і засудження російського опозиціонера Олексія Навального ніяк не співвідносяться з правовою державою.

Читати такожЗМІ дізналися, як Німеччина зупинить Північний потік-2 через Україну

Північний потік-2 - про що повідомлялося раніше:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти