РФ завдала нових ракетних ударів по Україні: серед загиблих - діти

/ ДСНС

Повідомляється про авіаудари в Києві, Житомирі, Харкові, а також у Білій Церкві.

Російський агресор завдав нових ракетно-бомбові удари по українських містах пізно ввечері у вівторок, 1 березня.

Зокрема, в результаті ракетного удару по Житомиру постраждав житловий сектор, дані про постраждалих уточнюються, писати у телеграм радник глави МВС Антон Геращенко.

"Обстріл в Житомирі. Удар по базі 95-ї бригади десанту. Після удару крилатою ракетою Калібр по базі 95 бригади в Житомирі горять житлові будинки. Рятувальники рятують тих, кого можна врятувати", - розповів він.

Після ракетного удару по базі 95 окремої десантно-штурмової бригади горять житлові будинки. Як повідомляє мер Сухомлин, дісталося і лікарні-вибиті вікна і двері. Кількість постраждалих уточнюється.

У ДСНС уточнили, що1 березня близько 22:16 внаслідок авіаудару попередньо пошкоджено 10 приватних житлових будинків (у 3-х з них виникла пожежа) та пошкоджено вікна в будівлі міської лікарні.

Ракетний удар РФ по Житомиру ДСНС
Ракетний удар РФ по Житомиру ДСНС
Ракетний удар РФ по Житомиру ДСНС
Ракетний удар РФ по Житомиру ДСНС
Ракетний удар РФ по Житомиру ДСНС
Ракетний удар РФ по Житомиру ДСНС
Ракетний удар РФ по Житомиру ДСНС

Попередньо загинуло дві особи, травмовано три. В завалах пошкоджених приватних житлових будинках ймовірно перебувають люди.

"Щойно говорив із мером Житомира Сергієм Сухомліним. Російські підонки - ракетники або льотчики промахнулися і потрапили не по військовій базі, а по житлових будинках - приватному сектору. Вже зараз - четверо загиблих. У тому числі дитина", - пише Геращенко.

Геращенко також повідомляє «що» у Харкові завдано ракетного удару по танковому училищу, що на вулиці Полтавський Шлях", де за попередньою інформацією здетонував готівковий боєзапас.

У соцмережах також повідомляють про авіаудари під Києвом у Вишневому та Жулянах, а також у Білій Церкві, де горить військовий майданчик.

Крім того, російські війська вдарили крилатою ракетою "Калібр" по Чугуївському аеродрому в Харківській області.

Нагадаємо, в результаті удару по Київській телевежі загинули п'ять осіб, ще п'ятеро постраждали, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 18: 00 в результаті обстрілу Київської телевежі в Шевченківському районі 5 людей загинули і 5 осіб отримали поранення. Рятувальні роботи тривають", - йдеться в повідомленні ДСНС.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти