Зеленський відповів на скандальну заяву Гонтарєвої щодо МВФ і Нацбанку

Зеленський пообіцяв, що Україна вирішить усі проблеми / president.gov.ua

Зеленський нагадав Гонтарєвій, як через її політику на посаді голови Нацбанку закривалися підприємства.

Українці пам'ятають, як курс ексглави НБУ Валерії Гонтарєвої призвів до закриття українських підприємств. Людей, які роблять подібні заяви з-за кордону і шкодять своїй країні, насправді чимало.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з бізнесом у Чернівецькій області.

За його словами, ситуація досить зрозуміла усім, а подібні заяви завдають шкоди Україні.

"І сьогоднішня заява пані Гонтарєвої, що МВФ треба терміново не надавати підтримку Україні, допоки Зеленський не призначить голову Нацбанку. Людей, які "допомагають" з-за кордону, їх вистачає. Але ми вас розуміємо, знаємо, скільки через цей курс українських підприємств закрилися", - сказав Зеленський.

Також він додав, що держава зможе вирішити всі накопичені проблеми і врегулювати ситуацію. Це стосується як коронавірусної загрози, так і проблем з НБУ.Читати такожКоломойський виграв суд у Гонтарєвої: подробиці

"І курс, і все інше, і COVID-19, ми вийдемо з цієї ситуації, все стабілізуємо", - сказав Зеленський, зазначивши, що всі проблеми України випали як раз на високосний рік.

Додамо, 8 липня у пресі активно поширювався коментар ексглави Нацбанку Валерії Гонтарєвої про те, що Міжнародний валютний фонд повинен припинити співпрацю з Україною, заморозити кредитну програму та вимагати дострокової виплати всіх позик допоки, доки не буде призначений "незалежний" глава НБУ.

Пізніше у СБУ закликали Гонтарєву не робити необачних заяв, які підривають економічну стабільність держави.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти