Зеленський зняв санкції з колишнього "міністра ДНР" і двох росіян

Зеленський зняв санкції з колишнього "міністра ДНР" і двох росіян / president.gov.ua

Також зі списку юридичних осіб, проти яких запроваджено обмежувальні заходи, виключено російське акціонерне товариство "Башкирська содова компанія".

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України від 23 березня про застосування санкцій. Із санкційного списку виключили кілька осіб.

Згідно з повідомленням на сайті президента, виключені зі списку фізичних осіб громадяни Росії Олексій та Дмитро Ананьєви – колишні власники російського "Промсвязьбанка". Санкції проти них були запроваджені 19 березня 2019 року строком на три роки.

Зі списку юридичних осіб, проти яких запроваджено обмежувальні заходи, виключено російське акціонерне товариство "Башкирська содова компанія". Це найбільший виробник соди в Росії. Вона потрапила до списку санкцій 20 травня 2020 року на три роки.

Також виключили із санкційного списку колишнього міністра вугільної промисловості у так званому "уряді Донецької народної республіки" Ігоря Івакіна. Торік у січні він добровільно перейшов лінію розмежування і здався в руки української спецслужби.

Він тоді дав свідчення про конкретні факти безпосередньої причетності Росії до процесу окупації Донбасу.

Санкції Володимира Зеленського на базі рішень РНБО - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти