Зеленський зробив важливу заяву до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Володимир Зеленський / УНІАН

Сім років тому український Крим анексувала Росія. Україна робить все, щоби повернути півострів додому.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна робить все, щоби повернути окупований росіянами Крим. Зокрема, за словами глави держави, реалізації цієї мети служить запуск Кримської платформи.

До Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу президент нагадав, що 77 років тому все кримськотатарське населення було депортовано з Криму. Через це вони втратили приблизно 50% людей.

"Сім років тому Крим був окупований Росією. Україна робить все, щоби захистити права скривджених там і повернути півострів. Ось чому ми започаткували Кримську платформу", - написав Зеленський у Twitter.

Довідка. Верховна рада України в 2015 році визнала депортацію геноцидом кримськотатарського народу і встановила День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу — 18 травня.

Кримська платформа - про що раніше писав Главред:

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти