Зеленський привітав китайців з Новим роком, але переплутав країну

Володимир Зеленський / УНІАН

Президент Володимир Зеленський потрапив у Новий географічний конфуз - в рамках свого привітання КНР і китайського народу з китайським Новим роком.

Український президент Володимир Зеленський через сервіс мікроблогів Twitter привітав керівника Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіня і народ цієї держави з Новим роком за східним календарем. Але додав до посту помилковий знімок - з Непалу, а не з Китаю.

У своєму привітанні президент Зеленський висловив надію на подальший розвиток українсько-китайських відносин - на тлі знімка стародавнього храму-пагоди, який був зроблений на площі Дурбар (Катманду, Непал)

"Від усіх українців і від себе особисто вітаю лідера Китаю високоповажного Сі Цзіньпіна і дружній народ Китаю зі святом весни. У 10-ту річницю стратегічного партнерства України і Китаю підтверджую настрій на подальшу взаємовигідну співпрацю", — написав Зеленський.

До слова, фотографія храму в Катманду була оперативно видалена з поста.

Китайський Новий рік (або Новий рік за китайським календарем) вважається головним і найтривалішим святом в країнах Східної Азії й традиційно пристосований до зимового молодика (між 21 січня і 21 лютого).

Читати такожЗеленський ввів безвізовий режим для громадян Китаю: названі терміни та умови

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти