Зеленський підписав закон про референдум і зробив важливу заяву

Володимир Зеленський розповів деталі про закон про референдум / Офіс Президента

Президент пояснив, чому підписав закон про референдум.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум. Як повідомляє пресслужба Офісу президента, завдяки цій законодавчій ініціативі глава держави прагне надати народу право самостійно вирішувати важливі питання.

В Офісі президента підкреслили, що залежно від питання, всеукраїнський референдум може призначити президент або парламент. Глава держави також може проголосити його за народною ініціативою.

У Зеленського зазначили, що підписаний закон дозволяє реалізувати положення Конституції, які передбачають можливість проведення референдуму.

"Тепер українці на практиці будуть залучені до прийняття важливих для країни рішень, а влада буде змушена прислухатися до волі народу", заявив Володимир Зеленський.

У документі йдеться про те, що всеукраїнський референдум є формою безпосередньої демократії в Україні та способом здійснення влади безпосередньо українцями.

Які питання можуть виносити на референдум:

Читати такожЗеленський пояснив, чому політиків злякав закон про референдум

Що не може бути предметом референдуму:

Також у Зеленського пояснили, що референдум не буде підміняти роботу Ради з прийняття законів, але громадяни отримають інструмент прямого впливу.

"Референдум дозволить народу говорити вирішальне слово без посередництва політиків, через що багато з них втратять свій вплив у суспільстві", - зазначили в Офісі президента.

Закон про референдум - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти