Заробітчанин і ветеран АТО пояснив небажання працювати в Україні

Олег Грынчак не хоче працювати в Україні / Фото: Апостроф

Чоловік запевняє, що зарплати йому не вистачає на життя, а бізнес довелося закрити.

Українець Олег Грынчак з Івано-Франківська довгий час працював в Чехії, проте напередодні карантину повернувся додому. Втім, працювати на батьківщині він у майбутньому не хоче і вже знову чекає поїздки за кордон.

В інтерв'ю виданню Апостроф заробітчанин розповів, що в 2014 пішов добровольцем на Донбас, а після демобілізації змушений був повернутися в сімейний бізнес. Олег займався до військового конфлікту столярною справою, якому навчився ще від діда.

«Колись у нас можна було цим заробляти, а зараз — не особливо: дуже багато вимог, дошка дорога, шпаклівки і наждачки — все дорого. А люди краще куплять «паперові» двері з МДФ, ніж нормальні дерев'яні, хоча зараз ціна на них практично однакова. З приходом Порошенка (екс-президента Петра Порошенка – прим. Ред.) почався взагалі дурдом — треба було платити багато податків, тому я на все плюнув, закрив і поїхав за кордон», — зізнався Грынчак.

За словами ветерана АТО, після закриття своєї справи він розглядав варіант роботи на заводі, проте розумів, що зарплати йому буде недостатньо, щоб утримувати сім'ю.

Читати такожВ обхід карантину: заробітчани розповіли, як по-хитрому виїжджають у Європу«Українці намагаються один одного з'їсти. У Польщі не працював, але двічі був проїздом. Так поляки, здається, ще гірше наших ставляться один до одного. У Чехії люди краще. З чехом спокійно говориш — він не говорить тобі, що ти українець і якого ти чорта сюди приїхав. Тому скажу, що, хто пожив за кордоном і побачив, як люди нормально живуть, не хочуть залишатися в Україні», — сказав він.

Заробітчанин зізнався, що на роботі не втомлюється, у нього залишається вільний час для облаштування побуту і приготування їжі.

«І навіть у неділю я йду на роботу, якщо немає чим зайнятися», — резюмував Грынчак.

Нагадаємо, колишній головний санітарний лікар України, кандидат медичних наук Святослав Протас висловив думку, що виїзд заробітчан на роботу за кордон під час панедмии коронавіруса не є додатковим ризиком, тому заборони можна назвати абсолютно невиправданими.

Як раніше повідомлялося, уряд Італії прийняв рішення тимчасово узаконити роботу нелегальних трудових мігрантів, які працюють у сільськогосподарському секторі або в домашньому господарстві без належних документів і виду на проживання.

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти