"Залякували й катували": оприлюднені подробиці слідства у справі Стерненка

З'ясувалися подробиці справи Стерненко / УНІАН

У результаті нападу потерпілий отримав тілесні ушкодження, в тому числі у вигляді закритої черепно-мозкової травми.

Прокуратура Одеської області сьогодні надала обґрунтовані твердження і докази у справі активіста Сергія Стерненка, якого засудили до 7,3 років в'язниці за викрадення в 2015 році депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича, ексчлена партії Батьківщина.

За даними прокуратури, Стерненко зі спільниками намагалися змусити Щербича скласти депутатські повноваження. Для цього його заманили на зустріч і побили. Також у нього три рази вистрілили з травматичного пістолета, заподіявши численні тілесні ушкодження, повідомляє сайт наглядового відомства у вівторок, 23 лютого.

"Потерпілого зв'язали із застосуванням пластикового затиску, наділи на голову тканинний мішок, обмотавши його липкою стрічкою, і відвезли до Одеси, де утримували в підвальному приміщенні", – йдеться в повідомленні.

Стверджується, що там Щербича залякували та катували.

"З метою залякування потерпілого, нападники із застосуванням фізичного і психологічного насильства, вимагали виконати їхні умови і скласти з себе депутатські повноваження. Демонструючи реальність свої наміри, один зі зловмисників поклав біля голови потерпілого зброю і вистрілив. Також, з метою залякування потерпілого засуджені, використовуючи плоскогубці, здавили палець кисті правої руки потерпілого, заподіявши пошкодження суглоба", - розповіли в прокуратурі.

Крім того, активісти заволоділи майном депутата, зокрема, його грошима, банківською картою Приватбанку, сім-картами та дозволом на носіння травматичної зброї.

Читайте такожГоловний висновок із справи Стерненка

"У результаті нападу потерпілий отримав тілесні ушкодження, в тому числі у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу мозку, синців і саден обличчя, рваної рани носа, множинних саден, синців, тілесні ушкодження від пострілів зі зброї", – йдеться в повідомленні.

У результаті прокуратура висунула Стерненку звинувачення в незаконному поводженні зі зброєю, викраденні людини і розбійному нападі за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 146, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 187 КК України).

Справа Стерненко - про що раніше повідомляв Головред:

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти