Законопроєкт про реформу містобудування удосконалять за результатами перевірки НАЗК

У багатьох важливих статтях законопроекту №5655, які відображають основну суть реформи,  корупційні ризики відсутні.

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило антикорупційну перевірку законопроєкту №5655 про реформу містобудування. Як зазначено у преамбулі до висновку експертів, в цілому законопроект враховує вимоги Антикорупційної стратегії 2021-2025 р, яка розроблена НАЗК та перебуваэ на розгляді у парламенті.

У багатьох важливих статтях законопроекту №5655, які відображають основну суть реформи, корупційні ризики відсутні. Мова йде про:

Водночас, на думку експертів, законопроєкт містить і низку недоліків, які повинні бути виправлені до другого читання. Серед них зазначено, зокрема:

Проєкт закону парламент планує розглядати в другому читанні вже у листопаді-грудні 2021 року. Очікується, що парламентарії виправлять зазначені недоліки при розгляді законопроєкту до другого читання на профільному Комітеті та спрямують звіт про це до НАЗК.

Реформа містобудування, в основі якої лежать законопроекти №5655, 5656, 5877 про механізми зміни роботи на будівельному ринку, повинна зробити його максимально ефективним і позбавити корупції.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти