Не тільки Вконтакті: голова СБУ запропонував продовжити і розширити заборону проти російських сайтів

Глава СБУ Іван Баканов вніс нові пропозиції по заборонам російських соцмереж / УНІАН

Глава СБУ Іван Баканов вважає, що будь-який російський програмний продукт може бути використаний на шкоду Україні.

Керівник СБУ Іван Баканов вніс додаткові пропозиції про заборону російських соцмереж, сайтів та програмного забезпечення.

"Голова Служби безпеки України Іван Баканов вніс у Раду національної безпеки і оборони додаткові пропозиції про продовження санкцій проти російських веб-ресурсів і програмних продуктів. Зокрема, він пропонує продовжити санкції не тільки проти соцмереж ВКонтакте і Однокласники, але і проти Яндекса, Mail.ru, Доктор Веб, Касперський, 1С і Парус,- йдеться у повідомленні, опублікованому на сторінці спецслужби у соцмережі Facebook.

Сам глава СБУ Баканов висловив тверду переконаність у тому, що будь-російським програмний продукт може бути використаний на шкоду Україні і українцям.

"Сьогодні ми не просто захищаємо українських громадян від фейків і інформаційних вкидань з російських соцмереж, але й дбаємо про кібербезпеки для представників бізнесу, державних та освітніх установ. Адже будь-який російський поштовий сервіс або антивірус можуть використовувати на шкоду Україні. Тому треба мінімізувати ризики. Блокуючи такі ресурси і програми, ми дбаємо про безпеку країни у цілому", - заявив Баканов.

Нагадаємо, раніше нардеп від Слуги народу Олександр Федієнко заявляв про те, що в Офісі президента вже підготували розпорядження про продовження блокування соцмережі ВКонтакте і Однокласники після 15 травня 2020 року.

Трохи менше трьох років тому, в травні 2017-го тодішній президент Петро Порошенко своїм указом №133/2017 ввів заборону на роботу низки російських сайтів в Україні - у переліку виявилися і ряд російських сайтів та інтернет-сервісів, серед яких - Яндекс, Вконтакті, Однокласники і Mail.ru.

Новини заразКонтакти