Уцілілий у трагедії Ан-26 курсант Золочевський зробив героїчний вчинок

Зеленський побажав якнайшвидшого одужання курсанту, який вижив в авіакатастрофі військового літака у Чугуєві / president.gov.ua

Золочівський намагався врятувати товариша, який помер у лікарні.

Потерпілий в результаті авіакатастрофи Ан-26 під Чугуєвом 20-річний курсант В'ячеслав Золочевський, намагавшийся врятувати свого товариша, знаходиться в лікарні. Лікарі оцінюють його стан як стабільний, середньої тяжкості. У палату його приходив провідати президент Володимир Зеленський.

Лікарі заявили Суспільне Харків про те, що стан Золочівського оцінюється як середнього ступеня тяжкості. Загрози життю курсанта наразі немає.

"Якоїсь допомоги в лікуванні він не потребує. Опіків у нього немає", - заявив начальник Військово-медичного центру Едуард Хоршун.Читати такожТрагічна аварія Ан-26: що сталося під Харковом

У Telegram-каналі президента Володимира Зеленського зазначено, що В'ячеслав Золочевський відзначився героїчним вчинком - він намагався врятувати товариша, який помер у лікарні.

"Один з хлопців поруч горів, і Слава кинувся його гасити. Йому вдалося дати ще один шанс іншому курсанту, який, на жаль, помер сьогодні вранці. Це героїзм серед поля смерті", - зазначив Зеленський.

Він провідав курсанта і побажав йому сил і якнайшвидшого одужання.

"Україна пишається тобою! Сил тобі пережити і оговтатися від цієї страшної ночі. Вічна пам'ять загиблим", - підкреслив президент.

Авіакатастрофа Ан-26 під Чугуєвом

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти