Волонтер розповів, що робити з жителями ОРДЛО з паспортами РФ

Кремль має намір видати понад мільйон паспортів в ОРДЛО / Reuters

Навіть викинувши паспорти РФ, жителі Донбасу залишаться "п'ятою колоною". Юрій Касьянов озвучив радикальне рішення, на яке, на його думку ніхто не піде.

Українцям на окупованому Донбасі роздали близько півмільйона російських паспортів, і на цьому Кремль не зупиниться. Волонтер і блогер Юрій Касьянов у коментарі Главреду розповів, що, на його думку, Україні потрібно робити з громадянами, які отримали російські паспорти.

Касьянов зазначив, що Кремль має намір видати понад мільйон паспортів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Мільйон - це суб'єктивно і психологічно величезна цифра, якою можна буде торгувати на світових політичних ринках», - зазначив волонтер.

Касьянов вважає, що після деокупації люди, які отримали паспорти РФ, завжди залишатимуться "міною уповільненої дії", оскільки ті, хто визнали себе громадянами іншої держави, живучи на території України, навіть викинувши паспорти РФ, все одно залишаться "п'ятою колоною".

«Найпростіший варіант, на який не погодиться ані наш уряд, ані наше суспільство, ані міжнародні інституції – виселити цих людей в Росію. Вибачте за такий великий радикалізм ( ... ) І немає сенсу побоюватися, що це породить новий виток конфлікту. Оскільки конфлікт буде завжди, доки Росія, російське суспільство і влада не відмовляться від імперської політики», - вважає Касьянов.

Видача російських паспортів - про що повідомлялося раніше:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти