Вибори у США: експерт пояснив, хто з кандидатів кращий для України - Трамп чи Байден

Києву не варто робити ставку ні на Трампа, ні на Байдена, вважає Ілля Пономарьов / Главред

Україні варто дочекатися результатів виборів президента США, а потім все залежатиме від мистецтва українських дипломатів.

Після президентських виборів у США Києву потрібно буде вибудовувати нові відносини з Вашингтоном, тому що на даний момент в американській еліті тема України стала так само токсичною, як і тема Росії.

Таку думку висловив російський опозиціонер, колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов під час чату на сайті Главред.

За його словами, з точки зору інтересів України, вигідніше, щоби при владі залишився Трамп, тому що його команда більш жорстка за характером, ніж команда Байдена.

«Але, хто знає, можливо, після всіх цих скандалів з компанією Burisma і сином Байдена, Джо Байден, прийшовши до влади, буде настільки злий, що захоче ситуацію відіграти в набагато більш рішучому ключі», - припустив Пономарьов.

Водночас він вважає, що варто дочекатися результатів виборів президента США і не робити ставку ні на Трампа, ні на Байдена.

«На 100% можу погодитися з тими аналітиками, хто говорить, що будь-хто, хто б не прийшов до влади в США, намагатиметься триматися від України подалі - занадто вже багато від неї проблем було і у Трампа, і у Байдена. На даний момент в американській еліті тема України стала настільки ж токсичною, як і тема Росії. Жодних вигод від залученості в українську політику американські політики не отримують, а в скандали можуть вляпатися легко», - вважає Пономарьов.

Далі все залежатиме від мистецтва українських дипломатів, додав він.

"Після того, як ситуація стане зрозумілою, і переможець президентських виборів в США буде визначений, Києву потрібно буде заново вибудовувати відносини зі Сполученими Штатами. Не можу сказати, що бачу великий потенціал людей, які це можуть зробити. Але сподіваюся, що наші фахівці зберуться з думками і, коли дим битви за посаду президента США розвіється, вони перейдуть у наступ», - резюмував російський опозиціонер.

Читати такожТрамп vs Байден: екс-посол назвав більш "вигідного" для України кандидата в президенти США

Вибори у США - що відомо:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти