Вторгнення РФ в Україну реальніше, ніж здається: у США назвали головний напрямок

Курт Волкер / Reuters

РФ може спробувати закрити Азовське море для комерційного судноплавства, не виключив Курт Волкер.

Для зриву першого саміту Кримської платформипрезидент РФ Володимир Путін готовий вдатися до військових провокацій, заявив колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Як підкреслив він в інтерв'ю Крим.Реалії, РФ може спробувати закрити Азовське море для комерційного судноплавства.

"Контролюючи Крим і своє російське узбережжя, вони можуть сказати, що все це — російські територіальні води або що ходити там більше небезпечно. Вони можуть здійснити наземне вторгнення в напрямку Маріуполя. Вони можуть заявити, що водосховища, звідки раніше подавалася вода в Крим, за логікою повинні бути частиною Криму, і захопити їх», — припустив американський дипломат.

Ще одна небезпека полягає в можливості визнання угруповань "ЛНР», "ДНР" незалежними державами.

"Ситуація в цьому році насправді небезпечніша, ніж у минулому. Путін може зробити безліч речей, спрямованих на ескалацію конфлікту, саме в той час, коли Україна відзначатиме 30-річчя незалежності від Радянського Союзу», — додав Волкер.

Читати такожУкраїна не зможе відвоювати у РФ Крим і Донбас: у США назвали причину

Нагадаємо, раніше Волкер заявив про те, що в ситуації з стягуванням військ до кордонів України президент РФ Володимир Путін досяг всього, чого хотів, і залишив собі можливість домогтися більшого.

За його словами, Путін продемонстрував здатність і політичну волю розгорнути масовану військову силу в стислі терміни, разом з командуванням, матеріально-технічним забезпеченням і ядерним обладнанням.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти