ЗСУ будуть поступово відходити: що буде після захоплення Вугледеру - Мусієнко

Експерти пояснив, куди РФ піде після захоплення Вугледера / колаж: Главред, фото: Главред, ОК "Захід"

ЗСУ, ймовірно, будуть поступово відходити до Курахового, до міст і населених пунктів, де є можливість закріпитися і краще тримати оборону.

ЗСУ довелося відійти з Вугледару, тому що на цьому напрямку російські окупанти дійсно мали перевагу. Як заявив виданню РБК-Україна військовий експерт Олександр Мусієнко, тепер ворог буде контролювати панівні висоти, а українським захисникам доведеться відходити фактично до укріплених рубежів.

"Скажімо, відшукувати ці укріплені рубежі висоти, які ми можемо використати і на цих висотах закріплюватися, тримати оборону. Далі все буде залежати від характеру дій противника. Імовірно, вони продовжать наступ далі на північний захід і будуть рухатися в бік Курахового з цього напрямку", - сказав він.

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко - блогер і експерт. Є головою недержавної організації «Центр військово-правових досліджень». Виступає в якості експерта в ефірах телеканалів, пише My.ua.

Окрім цього, цілком можливо, що ЗСУ будуть поступово відходити до Курахового, до міст і населених пунктів, де є можливість закріпитися і краще тримати оборону.

"І фактично формувати ось такий пояс міст-фортець, де ми можемо триматися доволі таки довго, як показує практика. Тому зараз Росія буде робити акцент для того, щоб максимально наступати у відкритих районах через малі населені пункти", - каже експерт.

На думку аналітика, росіяни прикладуть максимальних зусиль, щоб підступити до Курахового і Покровська, брати в оточення, але не починати бої безпосередньо за ці населені пункти. Ймовірно, агресори будуть очікувати перегрупування, підкріплення і доукомплектування своїх сил.

"Другий сценарій, який може бути - це те, що РФ може формувати сили в районі Приютного, Великої Новосілки на Времівському напрямку для того, щоб піти і там. Тобто паралельно в південній частині Донецької області іти двома напрямками від Вугледару і от якраз на Времівському напрямку. Щоб з півдня фактично тиснути з південного флангу на Курахове і Покровськ", - пояснив Мусієнко.

Ще одним варіантом може бути те, що окупанти тиснутимуть в районі Куп'янська і розтягувати українську лінію оборони на сході і змушувати ЗСУ перекидати свої сили з Курської області.

"Тобто вони хочуть розтягти нашу, лінію оборони, просунутися якомога вглиб Донецької області. Далі наступати, застосовуючи значну кількість піхоти, і фактично до зими спробувати брати в напівоточення Курахове, Покровськ, але навряд чи вести безпосередньо бойові дії за них. Тобто в міській забудові. А ми будемо поступово відходити, відкочуватися до Курахового на Вугледарському напрямку", - додав експерт.

Вугледар / Инфографика: Главред

Війна в Україні - останні новини

Військовий Федоренко прокоментував, чим обернеться втрата Вугледару. За його словами, "просипання" фронту розпочалося, коли була затримка від наших партнерів, майже семимісячна, по доставці нового озброєння та боєприпасів.

Водночас обмеження США в ударах ЗСУ по Росії "союзник Трампа" Помпео назвав "дурними". На його думку, така політика шкодить обороноздатності України.

А ексглавком Валерій Залужний озвучив свою запоруку миру. Він ще раз наголосив, що Україна разом зі своїми партнерами має виграти цю війну.

Читайте також:

Новини заразКонтакти