Кравчук розповів, що планує змінити в ТКГ, щоби зупинити війну

Леонід Кравчук / УНІАН

Важливо почути тих людей, які живуть на Донбасі, а не керівників терористичних формувань.

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук розповів, як планує змінити ТКГ для того, щоби зупинити війну на Донбасі.

Зокрема, в ТКГ планують запросити людину, яка добре знає Донбас - яка жила і працювала там. Про це він розповів в інтерв'ю Радіо Свобода.

Кравчук вважає, що важливо почути тих людей, які живуть на Донбасі, а не керівників терористичних формувань.

"Ми заявляємо всюди, що це українці, це наша територія. Вона - українська. Але для того, щоби встановити мир, треба знати не тільки бажання тих "керівників", які сьогодні є на тій частині Донецької та Луганської областей, а головне - людей, які там живуть", - зазначив глава ТКГ.

На уточнююче запитання, з ким конкретно на окупованій частині Донбасу він готовий сідати за стіл переговорів, Кравчук відповів так: «Це громадянське суспільство передусім. Це люди, які не беруть участі в управлінні, не брали участь у війні, безпосередньо з гвинтівкою в руках, не катували тих, хто потрапив в полон. Це люди, які працюють у вищих навчальних закладах, в школах, в громадських організаціях - я готовий їх слухати».

Читати такожКравчук зібрався з Фокіним їхати в ОРДЛО

Як повідомляв Главред, раніше глава делегації Києва в Тристоронньої контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук заявив, голова політради партії ОТЗЖ Віктор Медведчук , який до президентства Володимира Зеленського брав участь в переговорах щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі, може повернутися до переговорного процесу. Однак Київ його політичну позицію підтримувати не буде.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти