"Жалять як кропива": блогер розповів про атаку про медуз на популярному українському курорті

Нашестя медуз / УНІАН

Українців, які бажають відпочити на морі влітку-2020, чекає не дуже приємний сюрприз.

У популярному українському курорті Кирилівка (який розташований на узбережжі Азовського моря) триває широкомасштабне нашестя медуз і морських бліх.

Саме таку відеорозповідь опублікував на YouTube блогер Євген Webmancer.

За словами чоловіка, через нашестя медуз і морських бліх його сімейний відпочинок в Кирилівці в липні 2020-го виявився серйозно зіпсований.

"В цьому році тут дуже-дуже багато медуз і морських бліх. У перший день вжалили доньку. Вона після цього навідріз відмовилася заходити в море. У другий день мене вжалили. Після цього заходити на глибину стали вже набагато акуратніше. В основному, весь відпустку провели на березі - розглядаючи медуз і засмагаючи. Дуже незвичайна видалася відпустка", ‒ розповів блогер.

Як розповів Євген, жалять медузи сильно ‒ анітрохи не слабкіше опіків від кропиви.

Читати такожТемпература під 39 градусів: в Кирилівці захворіли десятки людей

Як вважають експерти, до нашестя медуз вплинула зміна рівня солоності води в Азовському морі. Передбачається, що лише після шторму їх стане менше ‒ оскільки медуз віднесе шквальним вітром від пляжів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що для українців відпочинок влітку-2020 на Чорному та Азовському морях під час карантину обійдеться дорого, тому що на курортах (через закритих кордонів через пандемію коронавірусу) помітно зросли ціни.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти