Верховний суд поставив крапку у справі за позовом до Зеленського через опитування в день виборів

Володимир Зеленський ініціював всеукраїнське опитування / УНІАН

Наталія Новак вважає дії президента, пов'язані з опитуванням, протиправними.

Верховний суд України ухвалив рішення у справі за позовом до президента Володимира Зеленського щодо всеукраїнського опитування у день місцевих виборів 25 жовтня.

Як повідомила в Facebook колишня в.о. голови Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Новак, суд не задовольнив її апеляційну скаргу на рішення Касаційного адміністративного суду у справі за позовом до президента.

За її словами, засідання суду почалося вдень, 24 жовтня і затягнулося далеко за опівніч.

Апеляційна скарга Новак стосувалася рішення Касаційного адміністративного суду Великою палатою Верховного Суду у справі про позов до президента про визнання його дій протиправними та зобов'язання утриматися від вчинення дій, пов'язаних з опитуванням.

За словами Новак, розгляд тривав до 04: 30 ранку 25 жовтня, а судді кілька разів поверталися з дорадчої кімнати з питанням "чи не змінилася наша позиція".

"Апеляційну скаргу залишили без задоволення. Президент має право робити все, що йому заманеться, незважаючи на Конституцію і закони України. Суд зазначив, що президент, оголошуючи опитування, "мав щирі наміри", - повідомила Новак, додавши, що деякі судді не були згодні з судовим рішенням.

Читати такожУ КВУ розпекли ідею Зеленського з опитуванням у день виборів і заявили про "маніпуляції"

5 важливих питань від Зеленського:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти