У МЗС назвали причини, навіщо Путін стягнув армію до кордонів України

Росія стягує армію до українських кордонів / Reuters

За словами Кулеба, військова ескалація поблизу України несе стратегічний характер.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росія стягнула війська до українського кордону для того, щоб спробувати натиснути на нас в питаннях Донбаса.

На його думку, влада РФ хоче відвернути увагу росіян від власних проблем всередині країни.

Як повідомив Кулеба на пресконференції, військова ескалація поблизу України несе стратегічний характер і в плани Кремля явно не входить застосовувати ті війська.

За словами глави МЗС, на це є три причини.

"Перша - збільшити тиск на Україну і завершити війну на Донбасі на умовах Кремля, без спроб пошуку компромісу. Друга - продемонструвати заходу, що Росія буде робити все, що їй заманеться, і не буде враховувати вимоги міжнародного співтовариства щодо Олексія Навального, що вона буде зневажати санкції за втручання у внутрішні справи третіх країн, за кібератаки та інші злочини", - говорить глава МЗС.

Читати такожКулеба зробив тривожну заяву через російські війська біля кордонів України

Третя причина, це суто внутрішня, вважає Кулеба.

"Путін і його правляча партія втрачають електоральний рейтинг в результаті корупції і погіршення якості життя росіян. Саме тому Кремль прагне завдяки військовій мобілізації згуртувати населення навколо лідера і правлячої партії перед майбутніми парламентськими виборами", - зазначив глава МЗС.

Читати такожУ Путіна зробили нову заяву про війська РФ біля кордонів України

Війська РФ біля кордонів України - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти