В Україні змінили список країн "зеленої" і "червоної" зон: що змінилося

Список країн "червоної зони" змінився / pixabay.com

У світі зростає число країн, якы пом'якшили обмеження на поїздки.

В Україні оновлено список країн, в яких спостерігається складна епідеміологічна ситуація у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Відповідна інформація розміщена на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Зазначимо, що Румунія вже перейшла з "червоної" до "зеленої зони".

До "зеленої зону" продовжують входити:

Серед країн "червоної зони" залишаються:

moz.gov.ua

Список курортних країн:

У списку популярних туристичних напрямків у "зеленому списку" залишилися:

"Червоний" список

Важливо знати:

Після повернення з країн "червоної" зони українці повинні йти на самоізоляцію. Дозволяється достроково припинити її, але слід здати ПЛР-тест і отримати негативний результат. Також ізоляція не стосується тих, хто вже має негативний результат ПЛР-аналізу, проведеного не більше ніж за 48 годин до перетину кордону України.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, які країни посилили карантин

Звернемо увагу, що за даними Всесвітньої туристської організації ООН, більше половини країн світу (53%) пом'якшили обмеження на поїздки, введені для запобігання поширенню коронавірусу.

Повідомляється, що в цілому 115 країн світу послабили обмеження на поїздки. Напрямки, в яких були скасовані обмеження, як правило, мають високий або дуже високий рівень санітарно-гігієнічної інфраструктури, а також порівняно низькі показники зараження COVID-19.

У той же час 79% держав з розвиненою економікою поступово знімають обмеження на подорожі, серед країн, що розвиваються таких тільки 47%. У той же час, 64% туристичних напрямків, де ще діють обмеження на поїздки, досить сильно залежать від повітряного авіасполучення: 70% іноземних туристів прибувають туди на літаках, відмітили в UNWTO.

Додамо, що з інформацією про умови в'їзду в країни, які дають добро на в'їзд українців, можна ознайомитися на спеціальній інтерактивній карті МЗС.

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти