В РНБО анонсували нове засідання і назвали причину

Данілов анонсував нове засідання РНБО / УНІАН

РНБО доручила уряду розробити законопроект про подвійне громадянство.

Рада нацбезпеки і оборони збереться на засідання через два тижні, щоб розглянути доповіді щодо справ про державну зраду чиновників, а також стратегію щодо деокупації Криму.

За словами Олексія Данілова, через два тижні буде заслухано звіт генерального прокурора, Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ.

Крім того, буде затверджена стратегія з "кримського питання".

"З 2014-го по 19-й рік в Україні не було цілісної стратегії з кримського питання. Тому ми домовилися через два тижні остаточно прийняти рішення з цього питання і публічну частину рішень презентуємо суспільству", - сказав Данілов.

Як зазначив Олексій Данілов, РНБО на засіданні 26 лютого розглянула питання подвійного громадянства в Україні.

Тепер Кабінет міністрів має розробити відповідний законопроект, який врегулює це питання.

"Якщо людина має бажання бути народним депутатом, міністром, працювати в органах місцевого самоврядування, ми повинні знати, що це громадянин України. Якщо він має ще одне громадянство, то він повинен буде відмовитися від нього", - заявив Данилов.

Читати такожСтало відомо, куди напередодні санкцій РНБО перегнали " літаки Медведчука"

Він додав, що в Україні повинен з'явитися спеціальний орган, який буде все це контролювати. Секретар РНБО також зазначив, що питання подвійного громадянства в Україні пов'язане з певними викликами. У цьому контексті він згадав випадки, коли українські чиновники мали громадянство країни-агресора.

"Питання подвійного громадянства є для нашої держави вкрай важливим. Як ви знаєте, ми рухаємося в бік цивілізованих держав, які дозволяють подвійне громадянство. Але для нашої країни є певні виклики, пов'язані з тим, що свого часу Росія використовувала цей інструмент", – підсумував Данилов.

Читати такожЕксперти назвали наступну "жертву" санкційного удару РНБО

Засідання РНБО - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти