У рамках «Великого будівництва» новий вантовий міст у Запоріжжі підсвітять кольорами українського прапора

Новий вантовий міст у Запоріжжі, який зводять за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», оснастять лампами, що підсвічуватимуть споруду кольорами державного прапора. Про це повідомила Facebook-сторінка Укравтодору.

«Флагман Національної програми відновлення мостів обладнаємо патріотичним LED–освітленням. Лампи на вантах, пілонах та інших елементах штучної споруди уночі світитимуться синім та жовтим кольором», - розповіли у держустанові.

За словами заступника керівника Служби автодоріг у Запорізькій області Олександра Горбаня, в даний момент тривають роботи із влаштування підсвітки на елементах мосту, зокрема на опорах. Завершити усі роботи та запустити нове освітлення планується у січні.

«В Україні мости так ще не освітлювали», - резюмував Горбань.

Нагадаємо, вантовий міст є частиною інженерного ансамблю Запорізьких мостів, який створюється в рамках ініційованої Президентом Володимиром Зеленським програми «Велике будівництво». Нова магістраль матиме протяжність 9,1 км, включаючи шість розв’язок, 26 штучних споруд та чотири позакласних мости.

Як заявляв раніше Президент Зеленський, цього року програма «Велике будівництво» розпочала роботи на 245 штучних спорудах по всій Україні. Серед ключових проєктів, які стартували цьогоріч – зведення нового мосту через Дніпро у Кременчуці.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти