У Міносвіти підтримали ідею створення приватного вишу "Метінвест політехніка"

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, це велика гарна подія на Донбасі за підтримки потужного інвестора.

Компанія "Метінвест" починає будувати в Маріуполі університетське містечко першого приватного технічного вишу "Метінвест політехніка".

Уже представлено макет головного корпусу майбутнього гірничо-металургійного вишу, йдеться у сюжеті "24 каналу".

Зазначається, що будівлю споруджуватимуть за дизайном відомого нідерландського архітектора Хірокі Мацуура.

У цьому вищому навчальному закладі готуватимуть фахівців у сфері металургії та гірничої справи. Викладатимуть в університеті науковці і практики з Німеччини, Польщі, Португалії, а також українські педагоги з інших вишів і фахівці з "Метінвесту". Водночас студенти проходитимуть стажування на металургійних підприємствах.

У Міністерстві освіти та науки України позитивно оцінили ідею створення недержавного вишу. За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, це велика гарна подія на Донбасі за підтримки потужного інвестора - "Метінвесту".

"Я думаю, що це великий хороший приклад і для наслідування всім іншим територіям, якщо ми хочемо розвивати цю державу як високотехнологічну і високоприбуткову і конкурентоспроможну в майбутньому", - зазначив Шкарлет.

Водночас генеральний директор групи компаній "Метінвест" Юрій Риженков заявив, що металургія повинна стати екологічно чистішою, вуглецево-нейтральною, більш автоматизованою і діджитальною. А для цього потрібні люди, які це робитимуть.

"І ось саме "Метінвест політехніка", я впевнений, дасть тих людей, які зможуть реалізувати ці плани, дасть новий поштовх економіці всієї країни. І я впевнений, призведе до успіху країни загалом", – підкреслив Риженков.

Завершити будівництво першого навчального корпусу "Метінвест політехніка" планують до вересня 2022 року. Виш уже формує штат, розробляє навчальні програми, залучає до освітньої роботи міжнародних партнерів.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти