У МЗС пояснили, чи загрожує Україні повна втрата безвізу

У МЗС пояснили, чи загрожує Україні повна втрата безвізу / Dpsu.gov.ua

Щодо ситуації з можливою втратою України безвізу висловився керівник МЗС Дмитро Кулеба.

Офіційному Києву на цю мить поки вдалося запобігти загрозі втрати безвізового режиму з Європейським союзом після скандалу, який виник навколо рішення Конституційного суду у сфері антикорупційного законодавства.

Про це в передачі Сніданок з 1+1 заявив керівник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, відразу після рішення Конституційного суду України Про скасування кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях державних чиновників, Євросоюз готовий був почати процес тимчасового зупинення безвізового режиму.

"Минулого тижня Конституційний суд поставив нас на край прірви. Ми були на межі початку процесу, в результаті якого втратили б безвіз. КС зруйнував антикорупційну інфраструктуру, яка є однією з умов безвізу. Але безвіз зараз не хитається завдяки тому, що були прийняті рішення, які зупинили руйнування системи декларування", — підкреслив Кулеба.

Міністр стверджує, що ситуацію з безвізом врятувала швидка реакція керівництва держави. Зокрема, мова йде про рішення Кабміну відновити доступ до електронних декларацій чиновника, впровадження яких в Україні також було однією з умов надання безвізу.

Читати такожУ Євросоюзі зробили заяву про підстави для скасування безвізу з Україною

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти