У Криму розповіли, куди поскаржаться на Україну через "водну блокаду"

"Влада" Криму має намір звернутися до ООН через припинення Києвом постачання води на півострів / УНІАН

Українські націоналісти заздритимуть, коли РФ вирішить проблему з водою у окупованому Криму, сказав Георгій Мурадов

Росіяни мають намір поскаржитися на Україну до ООН через припинення Києвом водопостачання анексованого Криму. Російська "влада" не планує просити Київ відновити подачу води на півострів. Москва вирішить питання з дефіцитом водного ресурсу у автономній республіці, заявив "постійний представник Криму при президентові РФ" Георгій Мурадов, повідомляє РИА Новости.

За його словами, представники самопроголошених російських окупаційних адміністрацій підготують офіційне звернення до ООН у зв'язку з "водною блокадою" Криму.

"Ми не скандалісти, але це питання не маємо наміру замовчувати. Світ повинен знати правду. Воду просити в України ми не будемо. Українським націоналістам не варто радіти, що їм вдалося створити складнощі кримчанам. Незабаром їх радість зміниться на змарнілі і заздрісні обличчя. Крим однозначно вирішить питання вододефіциту", - сказав Мурадов.

Також він додав, що РФ має намір вирішити питання з водою у Криму за рахунок прісної води, використання очисних споруд, а також будівництва штучних водоймищ і опріснювальних станцій.Читати такожКрим продирявили наскрізь: окупанти знайшли спосіб вирішити проблему з водою

При цьому політик звинуватив "ворожу владу в Україні" в порушенні міжнародних норм через припинення постачань води до Криму.

"Вони не мали права перекривати водні артерії. Це неприпустимо в цивілізованих країнах", - підкреслив Мурадов.

Проблеми з водою у Криму

Новини заразКонтакти