У Києві обшукували офіс організації Медведчука: розкрито причину

Офіс організації Український вибір, якою керує Віктор Медведчук, обшукували / УНІАН

В Український вибір прийшли співробітники СБУ та Офісу генпрокурора.

У Києві правоохоронці проводили обшук в офісі громадської організації Український вибір, якою керує голова політради Опозиційної платформи – За життя та кум президента Російської Федерації Володимира Путіна – Віктор Медведчук.

Обшуки проводили співробітники Служби безпеки України та офісу генерального прокурора, написав нардеп, член парламентської фракції ОПЗЖ Ренат Кузьмін на своїй сторінці у Facebook.

Народний обранець зазначив, що для отримання дозволу на обшук до суду звернувся заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

В СБУ повідомили, що представників Українського вибору обґрунтовано підозрюють у сприянні проведенню в Криму так званого "референдуму", в результаті якого у РФ з'явилися підстави для анексії півострова.

"...під час анексії півострова та надалі активно підтримували окупаційні органи влади. Вони стали представниками незаконних виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування Самооборона Криму…", – з'ясували правоохоронці.

Співробітники СБУ почали проводити слідчі дії у рамках провадження, відкритого за ст. 366 Кримінального кодексу – Службове підроблення.

Зловмисникам, які сприяли захопленню Криму, загрожує покарання за ст. 110 КК Посягання на територіальну цілісність України – позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років, і за ст. 111 Держзрада – позбавлення волі на термін від 12 до 15 років.

Пізніше в СБУ показали, як проходив обшук в організації Український вибір.

Офіс організації Український вибір, якою керує Віктор Медведчук, обшукували
Офіс організації Український вибір, якою керує Віктор Медведчук, обшукували
Офіс організації Український вибір, якою керує Віктор Медведчук, обшукували
Офіс організації Український вибір, якою керує Віктор Медведчук, обшукували

Нагадаємо, у лютому Рада національної безпеки і оборони України вирішила покарати санкціями Віктора Медведчука та його дружину – телеведучу Оксану Марченко – за фінансування тероризму. Обмежувальні заходи ввів у дію президент Володимир Зеленський – підписав відповідний указ.

Довідка. Офіс громадської організації Український вибір в Києві знаходиться за адресою вул. Велика Васильківська, будинок 23Б. У цьому ж будинку у столиці знаходиться головний офіс ОПЗЖ.

Анексія Криму

  • У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ.
  • Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.
Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти