В Азовському морі розмножується хижак, небезпечніше медуз

В Азовському морі активно розмножується черевний молюск

Саме хижі рапани найбільше шкодять Азовському морю. При цьому там не водяться їхні природні вороги.

Більше, аніж навали медуз, вчених Приазовського національного парку лякає активне розмноження рапана - хижого черевоного молюска, розповів директор нацпарку Дмитро Воловик, передає РИА Мелітополь.

Саме хижі рапани найбільше шкодять Азовському морю. При цьому там не водяться їхні природні вороги, через що в морі очікується скорочення кількості мідій, якими рапани харчуються.

"Медуз бачать всі, а рапани на глибині, і їх не видно. Вони збільшуються такими ж обсягами, як медуза, і харчуються скафаркою (черепашка), мідіями. Це хижак. Їх у нас дуже багато. І в якості загрози для біоти особисто я бачу рапана, а не медузу. Медузи йдуть і приходять. На зиму вимерзають. А рапани зимують. І, думаю, що через кілька років Азовське море зіштовхнеться саме з проблемою їхньої навали, якщо не розвинути промисловий вилов", - зазначив Воловик.

Як повідомляв Главред, Азовське море в 2021 році перетворилося на обитель для медуз. Теперішнє навала медуз спостерігалося на курортах в Мелітопольському районі. Відпочиваючі скаржилися, що вода стала киселем.

Крім того, туристів на відпочинку в Україні атакували морські блохи, сколопендри і змії.

Повідомлялося також, що на узбережжі Чорного моря популярний курорт окупували сонечка.

Автор: Катя Трохименко
Новини заразКонтакти