Українських заробітчан дуже чекають за кордоном: кого та куди запрошують на роботу

Українські заробітчани / Reuters

У червні в країнах Євросоюзу було зафіксовано різке зростання кількості вакансій для українців за кордоном.

У червні в країнах Євросоюзу був зафіксований пік попиту українських трудових мігрантів. Зокрема, відбулося зростання кількості вакансій майже у 2 рази, випливає з аналізу Оpendatabot.

Згідно з даними сайту Jooble, в останній тиждень червня роботодавці представили роботу 12 840 українцям, при тому, що в кінці травня роботу пропонували тільки по 7667 вакансіям.

Які країни запрошують українців:

Динаміка вакансій / Jooble

Найпопулярніші спеціальності:

Топ затребуваних спеціальностей по країнах / Opendatabot

За словами президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, за різними оцінками на сьогодні за кордоном працюють 3-5 мільйонів українців.

Також наголошується, що на сьогодні в трудову міграцію постійно залучені приблизно 13-16% від усього населення України.

Причини попиту на українських заробітчан:

Втім, не всі країни так радо приймають українських трудових мігрантів робітничих спеціальностей. Зокрема, в Німеччині переважно в попиті кваліфіковані професіонали і легально влаштуватися на робочу спеціальність досить важко. Це стосується і Чехії.

Польща ж навпаки в економічному розвитку зробила ставку на залучення трудових мігрантів – поки уряд максимально робить все для того, щоб трудова міграція ставала трудовою еміграцією.

Крім того, вже з 2022 року в країні підвищують мінімальну зарплату – до 3000 злотих або 21 000 грн.

Раніше в Google проаналізувавши пошукові запити українських користувачів за останні 3 місяці, пов'язані з відпочинком і склали топ-10 напрямків всередині країни і топ-10 закордонних курортів в період пандемії COVID-19.

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти