Українцям стане складніше потрапити до Туреччини: скоро почнуть діяти нові правила

З 4 червня зміняться правила в'їзду українців до Туреччини / flickr.com/aymeric_san

Для в'їзду в Туреччину потрібно буде надати один з декількох документів.

З 4 червня 2021 року в'їзд українцям до Туреччини буде ускладнено – щоб потрапити на територію країни потрібно буде мати один з чотирьох документів.

У державу, зокрема, пустять українців, які мають негативний ПЛР-тест на коронавірус COVID-19, зроблений за 72 години до приїзду, повідомило в Facebook посольства України в Туреччині з посиланням на відомості турецького МВС.

У країну також можна потрапити при наявності експрес-тесту на антигени до вірусу, зробленого не пізніше ніж за 48 годин до приїзду.

Правила в'їзду українців до Туреччини – які документи ще дають право потрапити в країну:

Також для перетину кордону протягом 72 годин до дати приїзду необхідно заповнити спеціальну форму мандрівника до Туреччини.

Якщо пасажири летять через Туреччину транзитом – нових правил їм дотримуватися не потрібно.

Читайте також"Все включено" у Туреччині: названа зміна для туристівРаніше українцям для в'їзду на турецьку територію не потрібно було надавати тести на COVID-19 чи залишатися на самоізоляції. ЗМІ писали, що в'їзд до Туреччини для українців буде ускладнено з 1 червня.

Довідка. У березні 2020 року почалася пандемія COVID-19. Низка країн запровадили карантин, було обмежено міжнародне сполучення.

Пізніше деякі країни, в тому числі й Туреччина, дозволила в'їзд на свою територію при наявності негативного тесту на коронавірус.

Карантинні обмеження в Туреччині не поширювалися на туристів.

Автор: Катерина Присяжнюк
Новини заразКонтакти