Україна переходить на зимовий час: лікар розвіяла міф щодо переведення годинників

Медик назвала плюси від переходу на зимовий час / pixabay.com

Лікар розповіла, чому перехід на зимовий час не є небезпечним для українців.

Відомий український лікар розвінчала міф про перехід за зимовий час. На думку доктора медичних наук Катерини Амосової переведення годинників не так впливає на наш організм, як шкідливі звички і неправильний спосіб життя.

"З точки зору медицини, я б не драматизувала, так як серйозної шкоди для здоров'я я від цього не бачу. Мені взагалі здається, що зміна біоритмів через переведення годинників - це не більше, ніж міф. І про якусь шкоду для здоров'я в основному говорять люди, які і так не дотримуються здорового способу життя – самі засиджуються допізна, мало рухаються, курять, неправильно харчуються. Тому я впевнена, що людина спочатку повинна налагодити все це - тоді вона отримає набагато більше користі для організму, ніж від переведення годинників", - сказала в коментарі Главреду Амосова.

Читати також​Скасування переходу на літній час: в Україні назвали умову

Медик зазначила, якщо переведення годинників хоч трохи допоможе економіці України, то нам не варто відмовлятися від переходу на зимовий і літній час.

"Для початку треба подивитися, як з переведенням годинників роблять розвинені країни, в яких дуже висока система громадського здоров'я. Країни Західної Європи, країни Скандинавії і США переводять час, так як їх турбує економічна складова. Тому копіювати їх варто, якщо це хоча б трохи допоможе нашій економіці. І в даних умовах я це підтримую", - резюмувала Амосова.

Зазначимо, зараз в Україні перехід на зимовий і літній час відбувається згідно з постановою Кабінету міністрів України № 509 від 13.05.1996 року "Про порядок обчислення часу на території України".

Перехід на зимовий час - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти