Атакували 3 ракетами: РФ завдала удару по центру Чернігова - є загиблі та поранені

Росіяни завдали удару по об’єкту соціальної інфраструктури Чернігова / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Російські війська вдарили ракетами по об’єкту соціальної інфраструктури Чернігова, відомо про загиблих та поранених.

Вранці 17 квітня російські окупанти завдали ракетного удару по Чернігову. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив очільник Чернігівської ОВА В'ясеслав Чаус.

"Ворог вдарив ракетами по Чернігову. Є жертви та поранені", - написав він.

Крім того, виконуючий обов‘язки Чернігівського міського голови, секретар міської ради Олександр Ломако зазначив, що приліт зафіксовано по об'єкту соціальної інфраструктури.

"Приліт по об’єкту соціальної інфраструктури. На жаль, є постраждалі. На місці працюють всі екстрені служби", - написав він у своєму Телеграм-каналі.

Станом на 9:35 в Чернігівській ОВА повідомили деталі ракетного удару по Чернігову.

"Ворог задав трьох ракетних ударів майже по центру міста. Є загиблі цивільні. Є багато поранених. Зараз працюють рятувальники, працюють наші медики, надають всю необхідну допомогу. Зараз створений вже штаб і буде надавати вся необхідна допомога. Вся детальна інформація згодом", - повідомив В'ячеслав Чаус.

Наслідки ракетного удару по Чернігову Фото: ДСНС України
Наслідки ракетного удару по Чернігову Фото: ДСНС України
Наслідки ракетного удару по Чернігову Фото: ДСНС України
Наслідки ракетного удару по Чернігову Фото: ДСНС України
Наслідки ракетного удару по Чернігову Фото: ДСНС України
Наслідки ракетного удару по Чернігову Фото: ДСНС України
Наслідки ракетного удару по Чернігову Фото: ДСНС України

Крім того, глава Офісу президента України Андрій Єрмак також відреагував на ракетний удар по Чернігову і зазначив, що Україні потрібно більше засобів ППО та ПРО.

"Російські терористи вдарили по Чернігову, постраждали цивільні. Терор потрібно зупинити. ППО і ПРО - це те, що потрібно Україні вже зараз", - повідомив він у своєму Телеграм-каналі.

Станом на 10:06 внаслідок ракетних ударів по Чернігову відомо про чотирьох загиблих людей. Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако у ефірі телемарафону. За його словами, відбулося пряме влучання у 8-поверхову будівлю соціальної інфраструктури.

"Ми в цьому районі (прильотів — ред.) відключили всі комунікації: світло, газ. Для того, щоб не було ще більших руйнувань", - сказав Ломако.

Згодом він повідомив, що станом на 10:40 вже 8 загиблих та 18 постраждалих внаслідок ракетних ударів РФ по Чернігову. Пошуково-рятувальна операція триває.

Хто такий Андрій Єрмак

Єрмак Андрій — український державний діяч, політик, правник, кінопродюсер, керівник Офісу 6-го Президента України Володимира Зеленського з 11 лютого 2020 року. Входить до складу РНБО України з 12 лютого 2020 року, повідомляє Вікіпедія.

Ракетні удари по Україні - наслідки для енергетики

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, експерт з енергетики Андрій Закревський прокоментував удари Російської Федерації по українських енергетичних об'єктах. Він зауважив, що вздовж усієї лінії фронту в Сумській, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській областях та на півдні України системні відключення електроенергії стануть нормою, якщо не влітку, то починаючи з осені та протягом усієї зими.

Крім того, 15 квітня, російські окупанти вдарили по центру Слов'янська в Донецькій області ракетами. Це призвело до пошкодження житлових будинків.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Трипільську ТЕС у Київській області було знищено, оскільки в України не залишилося ракет для її захисту.

Інші новини:

Новини заразКонтакти