У Зеленського зраділи планам США щодо України

У Сенат внесли закон про допомогу Україні / pixabay

В американський Сенат внесли законопроект, який на законодавчому рівні закріпить надання Україні стратегічної допомоги.

Україна вітає ініціативу групи сенаторів США збільшити підтримку Україні у сфері безпеки, зокрема, призначити спеціального представника.

Як йдеться в заяві пресслужби Офісу президента, в американський Сенат внесли законопроект, який на законодавчому рівні закріпить надання Україні стратегічної допомоги.

"Україна високо цінує ініціативу групи американських сенаторів, що представляють як Демократичну, так і Республіканську партії, про допомогу нашій державі у сфері безпеки та стратегічної підтримки. США є стратегічним партнером України, тому завжди раді можливості для зміцнення українсько-американських відносин і поглиблення співпраці, зокрема в секторі національної безпеки", — сказано в заяві.

В ОП зазначили, що можливе збільшення фінансування оборонної сфери України "допоможе поліпшити підготовку, озброєння і матеріально-технічне забезпечення військових і прискорить перехід української армії на стандарти НАТО".

Закону про партнерство з Україною у сфері безпеки (Ukraine Security Partnership Act) є двопартійною ініціативою, його розробники – республіканці Джим Ріш, Роб Портман, Джон Баррассо і демократи Боб Менендез, Кріс Мерфі і Джин Шахін.

Читати такожМаркарова розповіла, що задумав Зеленський щодо співпраці з США

У разі свого прийняття він зобов'яже Білий дім:

Також в Офісі глави держави вітають можливе призначення спеціального представника США для участі в переговорах у нормандському форматі для досягнення миру на Донбасі.

Відносини України і США - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти