"Не дипломатична фантазія": у МЗС розповіли, як збираються повернути Крим

Дмитро Кулеба висловився про повернення Криму під контроль Києва / УНІАН

Дмитро Кулеба розповів про три стратегічні кроки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про стратегію Києва щодо повернення анексованого Криму.

За словами глави українського МЗС, повернення нині тимчасово окупованого півострова – «це не дипломатична фантазія, а цілком прагматичний розрахунок».

"Перше завдання - як ми утримуємо окупований Крим на стратегічному порядку денному, щоби це питання не забувалося. Друге - як ми забезпечуємо ефективність санкційного режиму щодо Криму. Третє - які додаткові міжнародні інструменти ми можемо залучити для того, щоби здійснювати тиск на Росію. І є ще кілька інших. А стратегічне завдання - це Крим буде повернуто в Україну», - сказав Кулеба в інтерв'ю Радіо НВ.

Він запевнив, що Міністерство закордонних справ та інші відомства постійно працюють над планом з повернення анексованого півострова під контроль України.

Як повідомляв Главред, раніше російський історик Андрій Зубов озвучив важливу умову, за якої нині окуповані Росією Крим і Донбас можуть повернутися під контроль України. При цьому історик дав важливу пораду Володимиру Зеленському.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти