У Маріуполя з'явився реальний шанс стати містом для молоді - експерт

Маріуполь отримав шанс стати містом молоді / mrpl.city

"Метінвест політехніка" - перший крок на шляху до того, щоб молодь залишалася в місті, впевнений нідерландський архітектор.

Гірничо-металургійний університет "Метінвест політехніка" стане першим кроком на шляху до того, щоб молодь залишалася в місті.Таку думку в інтерв'ю УНІАН висловив нідерландський архітектор проекту, директор компанії MADMA urbanism + landscape та архітектурного бюро MASA architects, Хірокі Мацуура.

"Думаю, що цей проект стане для Маріуполя таким собі наріжним каменем, першим кроком на шляху до того, щоб молодь залишалася в місті. Ми б хотіли, щоб місто було тим місцем, в якому люди хотіли б залишитися. Я сподіваюся, що університет стане тим місцем, де хочеться вчитися», - сказав він.

Він упевнений, що для досягнення цієї мети важливий проект гуртожитку «Метінвест політехніки».

«Що стосується проекту гуртожитку, то ми намагаємося дати якомога більше повітря і світла студентам... Ми хочемо зробити гуртожиток для них більш просторим і легким, тому пропонуємо великі вікна. Ми також хочемо створити спільний простір, де студенти зможуть збиратися, щось обговорювати, разом пити каву або пиво», - сказав архітектор.

Мацуура додав, що будівництво університету є тільки одним з кроків щодо поліпшення міста.

"Маріуполь - дуже гарне місто. В першу чергу, через море, гористу місцевість, красиву природу. Це якщо говорити про позитив. Що стосується негативу, то в Маріуполі можна побачити дуже багато занедбаного громадського простору. Ті ж тротуари - якщо буде йти мама з коляскою або літня людина, в якийсь момент для них така прогулянка може стати небезпечною. Тому в Маріуполі дуже важливо створити комфортні умови для життя городян", - пояснив він.

Нагадаємо, в міському саду Маріуполя планується будівництво недержавного гірничо-металургійного університету. Це буде повноцінний ВУЗ з професійним викладацьким складом, сучасними освітніми програмами і технологіями, дипломами держзразка і можливістю безкоштовного навчання.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти