У Кравчука розповіли, що розлютило РФ на переговорах у ТКГ

Дмитро Козак / УНІАН

РФ намагається змістити акценти на переговорах по Донбасу, підкреслив Сергій Гармаш.

Представник України в робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групе по Донбасу Сергій Гармаш прокоментував участь у засіданні ТКГ заступника глави АП президента РФ Дмитра Козака.

В інтерв'ю Апостроф він звернув увагу на те, що це збіглося із загостренням ситуації на фронті.

"Я думаю, що Росія, не отримавши потрібного їй ефекту в ході переговорів, починає активізацію бойових дій на фронті, оскільки це її єдина можливість дієвого тиску на Україну", - упевнений учасник переговорів з боку України.

Він підкреслив, що те, що трапилося на переговорах показує нервозність російської сторони.

"Росія намагається якомога швидше нав’язати нам прямий діалог зі своїми маріонетками з "ДНР" і "ЛНР" для того, щоби зняти із себе відповідальність за агресію на сході України. Той же дзвінок Путіна Байдену й тональність їхньої розмови, коли один називає це агресією, а інший внутрішнім українським конфліктом, показує нервозність у Кремлі в цілому щодо України й щодо Донбасу", - зазначив співрозмовник.

За його словами, в ході засідання ТКГ Козак говорив про те, що "нормандська четвірка", яка повинна засідати на рівні зовнішньополітичних радників, розробляє рекомендації про послідовність дій з виконання Мінських угод (що зобов'яже РФ до конкретних дій).

"Козак просто спробував змістити акценти. Він намагався заявити, що це будуть рекомендації, а не керівництво для дій ТКГ. Він сказав, що "нормандська четвірка" не має права втручатися у внутрішні справи України. Це смішно, чесно кажучи, з огляду на те, що Мінські угоди були підготовлені якраз "нормандською четвіркою", і на їхньому виконанні Росія наполягає. У її інтерпретації. Тому можна робити висновок про те, що це комплекс факторів, який показує, що Росія зараз почуває себе в питанні Донбасу, не надто впевнено. Вона намагається форсувати спроби направити діалог у потрібне їй русло", - додав Гармаш.

Читати такожУ ТКГ назвали п'ять кроків для повернення Донбасу

Переговори по Донбасу – новини:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти