У Авакова назвали прізвища причетних до заворушень на Банковій

У Авакова назвали прізвища причетних до заворушень на Банковій / Фото Reuters

Геращенко зазначив, що всі провокатори, які підпалювали двері, били вікна, закликали до вчинення хуліганських дій, відповідатимуть за свої вчинки.

Міністерство внутрішніх справ опублікувало відео, на якому оприлюднено імена та прізвища сімох учасників акції на підтримку Сергія Стерненка під Офісом президента. Їх планують притягнути до відповідальності.

"Організатори акції заздалегідь планували її з розрахунком на те, щоб вона перетворилася на масові бійки і зіткнення з правоохоронцями. Навіть заклики в соціальних мережах містили в собі прямі натяки на те, що організатори планують бійки і насильство», - заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, співробітники поліції були на акції та закликали купку провокаторів до діалогу. Але спроби були марні.

"Бо завдання, яке поставили перед собою організатори мітингу, було зовсім іншим - насильство і кровопролиття! Чим більше - тим краще. Тому правоохоронці відійшли, для того, щоб запобігти масштабному насильству», - написав Геращенко.

Згідно з оприлюдненим ним відео, найближчим часом підозри можуть отримати:

"Всі вони понесуть покарання відповідно до закону", - йдеться у титрах відео.

Водночас сам Геращенко зазначив, що "всі провокатори, які підпалювали двері, били вікна, закликали до вчинення хуліганських дій, встановлені і відповідатимуть за свої вчинки".

Заворушення біля Офісу президента 20 березня:

Справа Стерненка - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти