"Тисячу Зеленського" пенсіонери вже з 24 січня зможуть витратити на ліки

Пенсіонери зможуть витратити 1 000 грн за вакцинацію на ліки / УНІАН

Особи від 60 років зможуть витратити грошову допомогу, серед іншого, і на ліки, які відпускаються за рецептом.

Українці віком від 60 років, які зробили щеплення від COVID-19 і отримали грошову допомогу за вакцинацію в розмірі 1 000 гривень, зможуть її витратити на ліки, які відпускаються як за рецептом, так і без рецепта. Препарати можна буде купувати вже з 24 січня.

Таке рішення було ухвалено на засіданні Кабміну в середу, 19 січня. Уряд вніс зміну до своєї постанови, згідно з якою грошова допомога поширюється і на лікарські засоби. У списку сфер діяльності та кодів продавця з'явилося доповнення щодо ліків.

Причому особи віком від 60 років зможуть купувати на "ковідну тисячу" ліки, які продаються як за рецептом, так і без.

"В умовах встановленого Кабінетом міністрів України карантину... потребують підтримки особи віком від 60 років шляхом надання допомоги в розмірі 1 тисячі гривень для придбання лікарських засобів", - зазначено в пояснювальній записці до документа.

Хто в Україні отримує "тисячу Зеленського"

Отримати грошову допомогу від держави на суму в 1 000 гривень за вакцинацію можуть повнолітні українці, які зробили щеплення від коронавірусу двома дозами вакцини.

На які послуги наразі можна витратити "ковідну тисячу"

Як отримати "тисячу Зеленського"

Для того щоб отримати грошову допомогу за вакцинацію від коронавірусу, потрібно зробити два щеплення затвердженими в Україні препаратами і подати заявку в застосунку Дія. Слід оформити спеціальну віртуальну карту в одному з банків-партнерів проекту і відкрити рахунок. Далі потрібно запустити програму і авторизуватися в застосунку. Переконавшись в наявності зеленого сертифіката, треба зайти в розділ Послуги, вибрати єПідтримка і вказати карту, куди надійдуть гроші.

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти