Туреччина починає виробляти в Україні сучасні безпілотники

Туреччина починає виробляти в Україні сучасні безпілотники

У перспективі можливе турецько-українське співробітництво у військовій сфері.

Туреччина вирішила виробляти на території України безпілотні літальні апарати.

"Турецька сторона готова зробити інвестицію. Їм від нас необхідний майданчик з відповідними вимогами, на якому вони побудують підприємство, яке в підсумку потім буде виробляти ці апарати», - заявив під час прес-конференції віце-прем'єр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, повідомляє Regnum.

За словами чиновника, спочатку турецька сторона планувала розмістити виробництво БПЛА на одному з підприємств Укроборонпрому, проте пізніше змінила це рішення.

Уруський підкреслив, що в перспективі розглядається питання про можливе спільне виробництво з Туреччиною протитанкових ракетних комплексів і авіаційних двигунів для БПЛА, вертольотів, і турецьких перспективних бойових літаків.

Читати такожЕрдоган розповів про плани Туреччини щодо Криму"Передбачаємо, що буде створено кілька спільних підприємств, у тому числі в морській тематиці», — додав він.

Зазначимо, під час візиту Зеленського до Туреччини був підписаний Меморандум між Міністерствами оборони двох країн. Згідно з документом, буде налагоджено спільне виробництво бойових кораблів, безпілотників і турбінних двигунів.

Візит Зеленського до Туреччини

Автор: Яна Катасонова
Новини заразКонтакти