Тупицький поскаржився на "шоу з повісткою" після відпочинку, в Офісі генпрокурора відповіли

Тупицький поскаржився на "шоу з повісткою" після відпочинку / УП

Відсторонений указом президента голова КСУ заявив, що його намагаються дискредитувати.

Відсторонений указом президента голова Конституційного Суду Олександр Тупицький заявив, що дізнався "з перевірених джерел з посиланням на Офіс президента" про підготовку оголошення йому підозри прямо в будівлі аеропорту в Києві, куди він з сім'єю повернеться з відпочинку.

Тупицький у своїй заяві, розміщеній на сайті КСУ, стверджує, що ввечері 13 січня після повернення з родиною до Києва у будівлі аеропорту за участю окремих ЗМІ та громадських активістів "планується проведення публічного "шоу" з інсценуванням вручення підозри".

Відсторонений указом президента голова суду заявив, що це чергова спроба дискредитувати його як суддю і голову КС.

На його думку, метою цього є "дестабілізація і блокування роботи суду з розгляду суспільно значущих справ, зокрема справи щодо ринку землі".

Що кажуть в Офісі генпрокурора

В Офісі генпрокурора заявили, що не збираються знову повідомляти про підозру Тупицькому, бо статус підозрюваного у нього вже є.

"Офіс генпрокурора не планує і не планував повідомлення про підозру. Голова Конституційного Суду України вже є підозрюваним - він був належним чином і за законною процедурою сповіщений про підозру 28 грудня 2020 року", - заявили в Офісі генпрокурора в коментарі УП.

Справа Тупицького - про що йшлося раніше:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти