Тіла розкидані по всій будівлі: з'явилися шокуючі кадри з моргу в Харкові (фото 18+)

Умови в харківському морзі шокували / УНІАН

У соцмережах опублікували фотографії харківського моргу, яки шокували українців.

У мережі з'явилися жахливі фото з моргу у центрі Харкова. На зображеннях видно, що тіла розкидані прямо на підлозі, в приміщенні абсолютна антисанітарія.

Як повідомляє Telegram-канал Х*****й Харків, йдеться про приміщення Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи на вулиці Дмитрівській. Автором цих фотографій є співробітник цієї установи.

"Працівник моргу звинувачує своє керівництво в тому, що все там виглядає саме так. Зокрема, ця людина сказала, що в повне антисанітарне становище приміщень там сприймається як належне. Не кажучи вже про те, що багато тіл лежать, як сміття. Ті жахи, які відбуваються в Харківському обласному бюро судово-медичної експертизи, складно уявити в нашому 21 столітті. Це хворі на ковід, СНІД, гепатит. Зауважте, це в центрі Харкова", - йдеться в повідомленні.

2 квітня цього року відбулося заслуховування звіту голови "Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи" Юрія Кравченка за 2016-2021 роки роботи.

Тоді працівники установи зазначали, що колектив працює в аварійних приміщеннях, там дефіцит кадрів. Також там отримують мінімалку, але при цьому за свій рахунок купують витратні матеріали, пише Depo.

Керівництво ж моргу тоді визнало - всі приміщення 5 будівель Бюро на Дмитрівській в аварійному стані. Також зазначили, що через брак коштів працівники часто не мають можливості виїхати на місця огляду зі слідчими групами.

В Харькове в морге антисанитария и тела лежат на полу телеграм-канала "Х*****й Харьков"
В Харькове в морге антисанитария и тела лежат на полу телеграм-канала "Х*****й Харьков"
В Харькове в морге антисанитария и тела лежат на полу телеграм-канала "Х*****й Харьков"
В Харькове в морге антисанитария и тела лежат на полу телеграм-канала "Х*****й Харьков"

Під час обговорення звіту також виступив перший заступник голови облради Альберт Кононенко. За його словами, обласна рада володіє певною інформацією про діяльність установи.

Читати такожМорги-рефрижератори, дефіцит трун і черги на кремацію: Нью-Йорк опинився на межі катастрофи через СOVID-19

"Обласна рада має певну інформацію про діяльність установи. І ця інформація, на жаль, нас не радує. За 14 років, які Юрій Миколайович керує установою, громада регіону не побачила позитивних змін та результатів. Після ознайомлення з документацією, наданою керівництвом ХОБСМЕ, слід констатувати відсутність бажання змінити щось на краще. Можна було придбати нове обладнання, переїхати в нову будівлю, поліпшити умови праці фахівців. Натомість керівник Бюро жодного разу не звернувся до обласної ради з цього приводу", — зазначив під час обговорення звіту перший заступник голови облради Альберт Кононенко.

Жителі області після звернень до Бюро часто пишуть скарги, в яких вказують на жахливі умови, порушення санітарних норм і негативне ставлення до відвідувачів.

Як раніше повідомляв Главред, в Миколаєві дітей у школах годували продуктами з цвіллю, а столові для приготування їжі знаходяться в жахливому стані.

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти