Стало відомо, на яких умовах студенти Маріуполя зможуть отримувати стипендії

УНІАН

На стипендію від "Метінвесту" у розмірі від 700 до 1200 гривень зможуть розраховувати студенти I-IV курсів.

Група "Метінвест" запускає стипендіальну програму, в якій візьмуть участь п'ять ключових навчальних закладів-партнерів компанії. Їх студенти зможуть розраховувати на додаткові заохочувальні виплати в процесі навчання. Про це повідомили в прес-службі групи.

Там уточнили перелік таких закладів - Маріупольське вище металургійне професійне училище, Маріупольський центр профтехосвіти, Маріупольський професійний ліцей автотранспорту, Маріупольський професійний машинобудівний ліцей і Маріупольський політехнічний професійний коледж ПДТУ.

На стипендію від "Метінвесту" у розмірі від 700 до 1200 гривень зможуть розраховувати студенти I-IV курсів вищевказаних навчальних закладів. Зокрема, на першому курсі стипендії отримають всі, хто обере професії та спеціальності, які беруть участь у стипендіальній програмі. Надалі наявність стипендії залежатиме від успішності студента в освоєнні теорії та практики, а розмір зростатиме від курсу до курсу.

Програма "Метінвесту" охоплює від 1100 студентів-стипендіатів. Студенти, які вступили до училищ після закінчення 9-класів отримуватимуть на першому курсі 700 грн, на базі 11-класів – 1200 грн, що надійшли до коледжу після 11-класів – 700 грн. Також цього року під стипендію потраплять студенти 3-го курсу коледжу, які здобувають освіту на базі 9 – класів-стипендія становитиме 1000 грн.

Стипендію зможуть отримати студенти, які оберуть наступні професії:

Крім того, на стипендію можуть розраховувати студенти спеціальностей:

«Це дуже великий спектр професій. Великий плюс роботи на підприємствах «Метінвесту» – конкурентна заробітна плата, оздоровлення, безкоштовне навчання для молоді та багато іншого. А співробітники, які прагнуть розвивати свої професійні навички і виводити підприємства на новий рівень роботи, завжди впевнено йдуть по кар'єрних сходах, досягаючи гідних висот», – прокоментував директор з персоналу та адміністрації МК «Азовсталь» Іван Голтвенко.

Нагадаємо, 26 квітня 2021 року підприємства Групи компаній «Метінвест» запустили в Маріуполі пілотний проект з виплати стипендій студентам, які обрали навчання на технічних спеціальностях. Зокрема, був підписаний меморандум з п'ятьма училищами і коледжами. Мета проекту – залучити якомога більше молоді на затребувані робітничі професії.

Автор: Олег Макаров
Новини заразКонтакти