В СБУ виписали підозру за атаку на Стерненка вбитій їм людині - ЗМІ

Сергій Стерненко / УНІАН

В СБУ оформили підозру за напад на Сергія Стерненка вбитому ним Івану Кузнєцову та Олександру Ісайкулу (який перебуває за кордоном).

Співробітники СБУ оголосили про підозру Олександру Ісайкулу та Івану Кузнєцову, які вчинили напад на громадського активіста Сергія Стерненко у 2018-му році в Одесі.

Таке повідомлення опублікував портал Українська правда з посиланням на власні джерела в спецслужбі. Суть ситуації в тому, що Кузнєцов помер на місці інциденту від ножових поранень, які завдав йому Стерненко.

Як пізніше розповіли в прес-службі СБУ, дії Кузнєцова та Ісайкула були кваліфіковані слідством як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень (стаття 296 КК України).

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 травня 2018 року Стерненко в Одесі смертельно поранив ножем жителя Чорноморська Івана Кузнєцова, а також поранив Олександра Ісайкула. Сам активіст стверджує, що здійснював свої дії виключно в рамках необхідної самооборони. Ісайкул, за даними следства, поїхав і знаходиться за межами України.

Зараз Нацполіція розслідує вбивство Кузнєцова як умисне. Зараз це справа передана за інстанцією з Одеси в Київ.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти