Зниження тарифів на газ: ЗМІ розкрили деталі наради чиновників

Шмигаль не підтримав зниження тарифів на газ для населення вже в січні - джерело / УНІАН

Згідно з інформацією джерела, на зустрічі щодо тарифів на газ для населення було безліч суперечок.

Глава уряду Денис Шмигаль не підтримав ініціативу спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова щодо зниження тарифів на газ для населення вже в січні. Парламентські фракції піддали критиці Кабмін і вирішили викликати прем'єра у Раду 26 січня. За підсумками засідання не було прийнято конструктивних рішень.

Про це повідомляє видання Страна з посиланням на джерело у Верховній Раді, яке розповіло ресурсу, як пройшла нарада за участю прем'є-міністра Дениса Шмигаля, голови ВР Дмитра Разумкова і голів фракцій українського парламенту.

Джерело зазначає, що як тільки прем'єр вирішив взяти слово, до нього виникло безліч питань. Раду не влаштовує ситуація з підвищенням тарифів на комуналку і відсутність чіткої позиції уряду щодо цього питання.

"Зустріч була гострою. Слово взяв Шмигаль, після чого йому посипалися питання. Всіх не влаштували ігри з підвищенням тарифів, а також незрозуміла позиція Кабміну. Шмигаль був як завжди, по суті, переказав пресреліз Офісу президента", - вказав інсайдер.Читати такожУ Києві злетіли тарифи на опалення та гарячу воду

Спікер Ради Разумков виступив з ініціативою зниження тарифів вже в січні, а не в лютому, проте Шмигаль не підтримав таку пропозицію. Голів парламентських фракцій не влаштували підсумки зустрічі, внаслідок чого вони прийняли рішення викликати прем'єрміністра до Ради 26 січня.

"Разумков запропонував знизити тарифи на газ з січня, а не з лютого. Шмигаль пішов у ступор і сказав, що ринок так не працює і постачальники вже витратилися. Всі критикували Кабмін і дорікали у відсутності комунікації. В цілому голови фракцій залишилися незадоволені і вирішили викликати на килим Шмигаля 26 січня, коли збереться Рада", - підкреслюється у повідомленні.

Тарифи на газ для населення

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти