Скандальна TikTok-блогерка Di. Rubens програла суд ветерану АТО полковнику Штефану

Блогерка Di. Rubens і полковник Анатолій Штефан / колаж Арміяінформ, TikTok

Солом'янський райсуд Києва, таким чином, поставив "крапку" в скандалі, який трапився взимку вже позаминулого року між блогеркою і офіцером.

Солом'янський районний суд столиці України відмовив у позові про захист честі та переваги популярної блогерки Таїсії Маламан (псевдонім Di. Rubens) яка судилася з ветераном війни на Донбасі, полковником ЗСУ Анатолієм Штефаном (позивний "Штірліц") та Міністерством оборони України. Про це повідомляється на Facebook-сторінці юридичної компанії "Міллер".

"Практика захисту честі та гідності виграла справу ветерана АТО Штефана проти блогера Маламан. Солом'янський суд Києва відмовив у позові про захист честі і гідності популярної блогерки Таїсії Маламан, яка судилася з ветераном війни на Донбасі Анатолієм Штефаном з позивним "Штірліц" і Міністерства оборони. Суд взяв до уваги, що блогер є публічною особою (зважаючи на мільйонну аудиторію передплатників і особистих заяв про це), і прийшов до висновку, що висловлювання Штефана хоч і торкнулися її почуття, проте були виражені в пристойній формі і у виразах, прийнятних у спілкуванні людей. Крім того, слова є оціночними судженнями про певні події, що не підлягають спростуванню і доказу їх правдивості", — повідомили юристи.

Суд, таким чином поставив "крапку" у справі, яка виросла зі скандалу, що стався взимку 2020 року. Тоді Di. Rubens записала для фоловерів в TikTok на Майдані Незалежності скандальне відео "Яка твоя улюблена країна". У ролику дівчина, вибираючи з двох країн, зупинилася на Росії.На це відео гнівно відреагував офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц).

Скандал швидко набрав обертів, від рекламної співпраці з блогеркою швидко відмовилися відомі марки. Дівчина видалила скандальний ролик і звернулася за допомогою до тодішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявляючи, що їй погрожують, і подала до суду, вимагаючи визнати відео сфальсифікованим, а також отримати 150 тисяч гривень компенсації за "моральні страждання", які їй нібито принесли дії Штефана.

Водночас суд відмовив у задоволенні зустрічного позову Анатолія Штефана - йдеться про відеозапис, на якому блогерка коментувала ситуацію і називала "Штірліца" "ганьбою української армії", "людиною, яка воює з мирним населенням", "провокатором і шахраєм і фальсифікатором". Також юристи офіцера ЗСУ просили суд призначити йому 300 тисяч гривень на відшкодування моральної шкоди. Їх у разі задоволення позову полковник обіцяв передати на благодійність.

Читати також"Хотів хайпануть на скандалі": історія про ганьбу TikTok-блогера Волошина отримала продовження

Нагадаємо, раніше український блогер Олександр Волошин (voloshyn_xx) на вулиці подарував дитині IPhone заради відео і зажадав його назад, вимкнувши камеру.

За словами мами дівчинки, після цього він почав пропонувати їй дві тисячі гривень, щоб вони нікому не говорили про те, що сталося насправді.

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти