Ситуація різко змінилась: росіяни активізувались на новому напрямку - ЗСУ

Окупанти активізувались на півдні України / Колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, 22 окрема механізована бригада

В ОСУВ "Таврія" зазначили, що росіяни за минулу добу застосували рекордну кількість дронів для ударів здебільшого по Херсонській області.

Російські окупанти активізували бойові дії на півдні України. Зокрема, за минулу добу на Херсонському напрямку ворог застосував рекордну кількість дронів. Про це в ефірі "Суспільне онлайн" розповів речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За його словами, наразі російські війська найбільш активно тиснуть на позиції ЗСУ на лівому березі Дніпра, зокрема в Херсонській області.

Як зазначив Лиховій, 9 вересня російська армія здійснила понад 330 ударів дронами-камікадзе, що стало найбільшою кількістю атак за останні місяці. Основний удар припав на Херсонську область.

"Також суттєво зросла кількість артилерійських обстрілів. Їх за минулу добу було 312. І зросла також кількість скидів боєприпасів із БпЛА. Їх було за вчора 224", - розповів речник ОСУВ.

Хто такий Дмитро Лиховій

Дмитро́ Ві́кторович Лихові́й — український журналіст, громадський діяч, поет, військовослужбовець, учасник війни з Росією.

Головний редактор інтернет-видання «Новинарня», зазначає Вікіпедія

Бої на Півдні України - що відомо про ситуацію на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російські війська майже щодня обстрілюють Херсон артилерією, однак наразі не мають можливості проводити наступальні операції в напрямку міста. Про це заявив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Військовий експерт і полковник ЗСУ в запасі Роман Світан вважає, що наступного року окупанти намагатимуться вийти на кордони Донецької області, зокрема в напрямках Покровська, Слов'янська, Краматорська та Добропілля, але не просуватимуться в бік Дніпра чи Запоріжжя.

За словами колишнього речника Генштабу Владислава Селезньова, найближчим часом російські сили зосередять зусилля на півдні Запорізької області, де спробують захопити нові території.

Інші новини:

Новини заразКонтакти