Рандеву Зеленського і Путіна: названо можливе місце зустрічі

Зеленський хотів би провести зустріч з Путіним у Ватикані / Reuters

Президент України хотів би зустрітися з російським колегою у Ватикані. Зеленський заявив, що ця зустріч необхідна, щоби припинити війну на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що його зустріч з російським колегою Володимиром Путіним обов'язково відбудеться. Він хоче провести її у Ватикані.

Зеленський заявив, що ця зустріч необхідна, «щоби припинити війну на Донбасі». Про це президент України сказав в інтерв'ю газеті la Repubblica.

"Святий Престол міг би стати ідеальним місцем для розмов про мир на Донбасі», - зазначив Зеленський.

За його словами, відкритими залишаються питання про порядок денний переговорів, кроки щодо досягнення миру і узгодження цих кроків.

"І відповіді на них отримаємо, на мою думку, одразу після того, як почнуться прямі консультації між Офісом президента України та Адміністрацією президента Росії. Зі свого боку я всі відповідні розпорядження щодо організації консультацій керівнику Офісу Андрію Єрмаку вже дав", - додав він.

За його словами, "справжнього прямого спілкування між Україною та Росією давно не було", що, на його думку, "не сприяє конструктивним переговорам".

Зустріч Зеленського і Путіна - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти