Рада провалила призначення Вітренка віцепрем'єром - міністром енергетики

Юрій Вітренко / УНІАН

На підтримку кандидатури Юрія Вітренка віддали голоси лише 186 народних депутатів.

Верховна Рада України не підтримала призначення колишнього топ-менеджера НАК Нафтогаз України Юрія Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики України.

За відповідне рішення в ході засідання парламенту, що транслювалося на портал ВР, у четвер, 17 грудня, проголосували 186 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

"Кандидат має багаторічний успішний досвід у сфері енергетики, з 2016 року працював на керівних посадах в НАК Нафтогаз України, де відповідав за успішний судовий процес проти російського Газпрому в Стокгольмському арбітражі. Глибоке розуміння енергетичного сектора необхідно для його трансформації, і для цього в тому числі потрібен мандат першого віцепрем'єр-міністра. Тому прошу підтримати кандидатуру Юрія Юрійовича Вітренка на посаду першого віцепрем'єр-міністра - міністра енергетики України», - сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, представляючи депутатам кандидатуру Вітренка.

Сам Вітренко під час виступу зазначив, що бачить механізм щодо зниження оптової ціни на газ за допомогою нарощування видобутку власного газу.

Юрій Вітренко новини:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти