Путін «приєднав» українські території до «південного округу» Росії

Путін не хоче завершення війни / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, Командування об'єднаних сил ЗСУ

Москва знову видає незаконні укази, які суперечать здоровому глузду.

Окуповані Росією українські території кремлівський диктатор Володимир Путін приєднав до «південного воєнного округу», йдеться на сайті Кремля.

Згідно з текстом «указу», до цього округу окуповані Крим, частина Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей незаконно ввійшли разом з Дагестаном, Північною Осетією та Ростовщиною.

Також вказується, що «документом» Путін відновив Московський і Ленінградський воєнні округи.

Переговори з Росією

В інтервʼю скандальному трампівському пропагандисту Такеру Карлсону Путін заявив, що він нібито готовий до переговорів щодо війни в Україні та хоче таким чином домогтися "вирішення ситуації".

"Ми ж не відмовлялися ніколи від переговорів. Ми весь час чуємо: чи готова Росія, чи готова? Та ми не відмовлялися! Вони ж [Україна] публічно відмовилися. Ну що ж, нехай скасовує свій декрет і вступає в переговори. Ми не відмовлялися ніколи", - заявив диктатор.

В Інституті вивчення війни раніше пояснювали, що будь-яке припинення вогню на війні в Україні піде на користь країні-агресору Росії. Російські заклики до українського "нейтралітету" - це вимоги, щоб Україна внесла зміни до своєї Конституції, щоб виключити зобов'язання щодо вступу до НАТО або Європейського Союзу.

Що треба знати про спробу анексії окупованих територій України?

У 2014 році Росія окупувала та згодом анексувала Крим шляхом псевдореферендуму. Анексія здебільшого не була визнана міжнародною спільнотою і була засуджена Генеральною Асамблеєю ООН. Того ж року російські терористи на сході України проголосили утворення «ДНР» (у Донецькій області) та «ЛНР» (у Луганській області). 21 лютого 2022 року Росія визнала незалежність цих квазідержавних утворень.

У вересні 2022 року підконтрольні Кремлю "очільники" квазіутворень оголосили про проведення "референдумів" про приєднання до Росії. За кілька днів Росія «офіційно» анексувала чотири області України — Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську. При цьому до Херсонської області у складі РФ окупаційна влада «додала» окуповані на той час частини Миколаївської області — місто Снігурівку та прилеглий район, а також західну частину Кінбурського півостріва, пише Вікіпедія.

Аналітики додали, що Путін прагне до того, щоб послабити Альянс до такої міри, що він був би не в змозі стримувати або перемогти майбутню російську агресію у Східній Європі.

Україна буде готова розглянути можливість участі представників Росії у Формулі миру Зеленського, але лише під час другого саміту миру. Для участі в обговоренні у Москви має бути політична воля до миру, своєю чергою, зауважував глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти