Посол відхрестився від таємних переговорів Путіна і Макрона про Україну

Посол Франції Етьєн де Понсен розповів, про що говорять Макрон і Путін / Фото РБК-Україна

Українську сторону завжди інформують про те, про що говорять між собою президенти.

Між президентом Франції Еммануелем Макроном та його російським колегою Володимиром Путіним немає жодних закулісних переговорів про Україну.

Про це заявив посол Франції Етьєн де Понсен в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, українську сторону завжди інформують про те, про що говорять між собою президенти.

«Звичайно, ми завжди інформуємо про все наших українських партнерів. Між президентами Путіним і Зеленським також відбуваються розмови, є багато контактів на рівні радників. Андрій Єрмак, Олексій Резніков, Андрій Таран були в Парижі нещодавно, ці переговори пройшли дуже добре. Тобто немає ніяких закулісних переговорів про Україну, про це не треба турбуватися», - зазначив дипломат.

Також Етьєн де Понсен уточнив, що розмови між президентами України та Франції - Зеленським і Макроном - та їхніми командами «дуже невимушені».

«Ми спілкуємося як друзі. Немає жодного таємного порядку денного. І, звичайно, коли президент Макрон говорить з Путіним, то вони говорять не тільки про Україну, є багато інших питань», - додав дипломат.

Нагадаємо, 5 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Анєелою Меркель. Під час бесіди сторони обговорили ситуацію на Донбасі.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти